Pizzadeg med bakpulver

Att göra en pizzadeg utan jäst är både snabbt och enkelt. På max femton minuter kan du ha degen klar genom att använda bakpulver istället för jäst. Sen är det bara att toppa med favoritfyllningen och grädda som vanligt.

Ingredienser
4 portioner
13 dl pizzamjöl eller vetemjöl (13 dl motsvarar 780 g)
4 tsk bakpulver
1 tsk salt
5 dl vatten
1 dl olivolja
Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat för 1 portion.
Energi3209 KJ / 766 kCal
Fett12 g
Salt2.7 g
Kolhydrater143 g
Protein17 g
Kommentarer
Jätte goda🤣
Sofia
2025-04-21Fungerar väldigt bra för en snabb deg ! Degen är lätt att hantera och kavla ut. !
Per harald
2025-04-12Toppenrecept! Halverade receptet och rörde ihop allt utan att spara lite mjöl för jag missade det. Degen blev smidigt och lättarbetad. La den på ett bakplåtspapper och kavlade ut. Behövde inget extramjöl för att kavla ut den. Smidig deg och lika lättkavlad som när man bakar bullar. Det blev perfekt med halva receptet för att täcka en plåt.
Tove
2025-04-05