Pizzasallad
Denna otroligt goda sallad till pizzan tillagar du både snabbt och enkelt. Pizzasalladen består av vitkål och paprikasallad samt en härlig sås av vinäger och svartpeppar.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2001
Ingredienser
4 portioner
1/2 vitkålshuvud (1/2 huvud motsvarar ca 500 g)
1 dl paprikasallad från burk
Dressing
1 dl rapsolja
salt
2 msk vit vinäger
grovmalen svartpeppar
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Klimatanpassa
Detta är redan klimaträtt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi977 KJ / 233 kCal
Fett22 g
Salt1.96 g
Kolhydrater7 g
Protein2 g
Kommentarer
Jag använde lök då jag insåg att jag ej hade purjo hemma.jag använde franska örter o italiensk salladskrydda också..Sen stod den i 6 timmar inte ett dygn det gick bra ändå.god var den i alla fall
Vera
2022-10-02Hej! Med vitkål är det inga problem, men paprikan är lite mer känslig. Men den klarar sig helt klart 3-4 dagar i kylen.
Redaktionen
2011-09-16Pizzasallad med paprika & lök. Vad jag undrar är hållbarheten på denna sallad ? Bäst före datum efter tillagning !
Björn
2011-09-14