Plättar - perfekt plättsmet
Vilket barn, eller vuxen för den delen, älskar inte plättar? Här har du ett grundrecept på plättsmet. Stek plättarna gyllene i en plättlagg och servera med strösocker eller sylt, bär och vispad grädde.
Ingredienser
4 portioner
2 ägg
6 dl mjölk
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 - 3/4 tsk salt
1 msk smör eller margarin
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt smör och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt smör till mjölkproteinfritt matfett och mjölk till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Klimatanpassa
Gör mer klimaträtt: byt smör till mjölkproteinfritt matfett och mjölk till mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Detta leder till ca en halvering av klimatpåverkan från maträtten.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1147 KJ / 274 kCal
Fett9 g
Salt1.17 g
Kolhydrater35 g
Protein13 g
Kommentarer
Snabbt och enkel middag att tillaga. Bara att följa receptet steg för steg. Om man steker tunna plättar räckte det till 2 personer.
Lars
2024-05-14Lyckas alltid med detta recept Gott och populärt hoa barnen :)
Linn
2024-05-10Lite för lös smet
Lena
2024-03-09