Pljeskavica
![Pljeskavica](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_249086/cf_259/pljeskavica.jpg)
Burgare som de görs på Balkan, det är pljeskavica. Saftig och smakrik blir burgaren som med fördel serveras i lepinja och gärna med både lök, tomat och ajvar relish.
![Pljeskavica](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_249086/cf_259/pljeskavica.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
500 g blandfärs
1 tsk salt
1 tsk paprikapulver
2 krm svartpeppar
1/2 dl kolsyrat vatten
2 msk olivolja
Till servering
lepinja, pitabröd eller hamburgerbröd
kajmak (smörig färskost) eller smetana
ajvar relish
skivad tomat
persilja
skivad lök
För alla
Kontrollera noga innehållet i tillbehören.
Fri från ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Supergott ... använde veg färs, matyoghurt och flera grönsaker som paprika, gurka och babyspenat
Catarina
2023-09-24