Pljeskavica

Burgare som de görs på Balkan, det är pljeskavica. Saftig och smakrik blir burgaren som med fördel serveras i lepinja och gärna med både lök, tomat och ajvar relish.

Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
500 g blandfärs
1 tsk salt
1 tsk paprikapulver
2 krm svartpeppar
1/2 dl kolsyrat vatten
2 msk olivolja
Till servering
lepinja, pitabröd eller hamburgerbröd
kajmak (smörig färskost) eller smetana
ajvar relish
skivad tomat
persilja
skivad lök
Gör så här
05:00:00
00:15:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Gott men jag kryddar nog lite mer nästa gång. Jag plattade ut dem mellan två oljade bakplåtspapper och gjorde dem stora som ett stekjärn. Passar bra i libabröd.
Carina
2025-01-04Supergott ... använde veg färs, matyoghurt och flera grönsaker som paprika, gurka och babyspenat
Catarina
2023-09-24