Plommonclafoutis med kardemumma och mandelspån
![Plommonclafoutis med kardemumma och mandelspån](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_17983/cf_259/plommonclafoutis_med_kardemumma_och_mandelspan.jpg)
Ett charmigt recept på plommonclafoutis med kardemumma och mandelspån som är en fransk efterrätt. Du gör clafoutisen av bland annat plommon, ägg, socker, mjöl och mandelspån. En deliciös dessert!
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2009
![Plommonclafoutis med kardemumma och mandelspån](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_17983/cf_259/plommonclafoutis_med_kardemumma_och_mandelspan.jpg)
Ingredienser
6 portioner
250 g plommon
25 g smör
3 ägg
4/5 dl socker
1 1/2 tsk malen kardemumma
1 krm salt
1/2 msk vaniljsocker
4/5 dl vetemjöl
1 1/3 dl mjölk (3%)
50 g mandelspån
florsocker till pudring
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt smör och mjölk mot laktosfria produkter.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och mjölk mot mjölkfria produkter.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Gott, ser snyggt ut att bjuda på och framförallt lättgjort.
Sara
2009-09-21