Plommonkaka
Saftig plommonkaka med hasselnötter och citron som du kan servera både ljummen och kall. Den mjuka kakan med plommon i är lika god till fikastunden eller som efterrätt.
Ingredienser
8 bitar
1 msk smör
1 msk ströbröd
1/2 citron (1 tsk citronskal och 1 tsk juice, för 8 bitar)
100 g smör
2 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 dl hasselnötsmjöl (eller mandelmjöl)
4 - 7 plommon (totalt ca 450 g, för 8 bitar)
Till servering
florsocker
vaniljsås, lättvispad grädde eller vaniljglass
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, vaniljsås, glass och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt smör, vaniljsås, glass och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör så här
Tips
Kakan går att baka på olika sorters plommon röda, violetta eller gula.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1450 KJ / 347 kCal
Fett19 g
Salt0.3 g
Kolhydrater39 g
Protein5 g
Kommentarer