Plommonkaka

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
0
Plommonkaka

Saftig plommonkaka med hasselnötter och citron som du kan servera både ljummen och kall. Den mjuka kakan med plommon i är lika god till fikastunden eller som efterrätt. 

Plommonkaka

Ingredienser

8 bitar
1 msk  smör
1 msk  ströbröd
1/2   citron (1 tsk citronskal och 1 tsk juice, för 8 bitar)
100 g  smör
2   ägg
2 dl  strösocker
2 dl  vetemjöl
1 dl  hasselnötsmjöl (eller mandelmjöl)
4 - 7   plommon (totalt ca 450 g, för 8 bitar)

Till servering

florsocker
vaniljsås, lättvispad grädde eller vaniljglass

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, vaniljsås, glass och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt smör, vaniljsås, glass och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Tips

Kakan går att baka på olika sorters plommon röda, violetta eller gula.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1450 KJ / 347 kCal
Fett19 g
Salt0.3 g
Kolhydrater39 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Plommon i portvin
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Päronpaj med smak av hasselnöt och citron
Betyg 3.2 av 5.
43 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Plommonpaj med mandel
Betyg 4.2 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Romtopf – frukt och bär inlagda i rom
Betyg 5 av 5.
5 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Plommonpaj med citron
Betyg 4.2 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Plommonsaft
Betyg 4.2 av 5.
58 personer har röstat
Över 60 min att tillaga