Plommonmarmelad
Plommon hör sensommaren till, förläng säsongen och smaken av sommar genom att koka en god plommonmarmelad. Himmelskt på rostad frukostmacka, scones och till ostbrickan.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2022
Ingredienser
ca 2 liter
1 1/2 kg plommon
1/2 dl vatten
1 kg strösocker
1/2 dl färskpressad citronjuice
40 g melatin (gul melatin, fruktpektinpulver)
1/2 dl strösocker
Näringsvärde per portion
Energi1457 KJ / 348 kCal
Fett0 g
Salt0 g
Kolhydrater85 g
Protein0.5 g
Kommentarer
Låter bra.
Ulla-britt
2024-09-11Tyvärr inget bra recept. Jag tog endast en fjärdedel av sockret och det är mer än tillräckligt, men det sämsta är att marmeladen är mycket rinnig. Jag tog drygt dubbla mängden melatin för att få den tjock, men då fick den en bismak av melantinet.
Kenny
2024-09-08Om man kokar plommonen hela så flyter kärnorna upp o går enkelt att fånga med en hålslev
Arne
2024-09-06