Plommonsylt i ugn med kardemumma
Prova att laga sylt i ugn! Det ger sylten en fyllig och koncentrerad smak, och dessutom sköter den sig själv medan du ägnar dig åt annat. Här får plommon sällskap av kardemumma, syrlig citron och en hint av vanilj.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2018
Ingredienser
ca 5 dl
500 g urkärnade skivade plommon
3 dl syltsocker
1 krm mortlade kardemummakärnor
1 krm vaniljpulver
2 msk färskpressad citronjuice
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1069 KJ / 255 kCal
Fett0.1 g
Salt0 g
Kolhydrater61 g
Protein0.5 g
Kommentarer
Gjorde på små fasta Experementafältets sviskon, den blev så god.
Pia
2022-09-04Nu är det dags igen! Denna sylt får en helt annan karaktär än vanlig sylt i kastrull eller mikro. Den blir liksom knäckig i smaken och lite seg som bären i en paj. Fantastiskt gott!
Tommy
2021-08-25Jättegott, men testa att ta en 1/3-del socker och lägg i några stjärnanis också.
Gustav
2019-08-07