Plommonsylt med kanel

Betyg 4 av 5.
102 personer har röstat
25
Plommonsylt med kanel

Ta tillvara årets plommonskörd och koka din egen plommonsylt. Gott i såväl frukostfilen som till ostbrickan. Hel kanelstång blir en fin smakkompis. Var noga med att förvara den färdiga sylten på väl rengjorda burkar, då håller den som allra bäst.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2015

Plommonsylt med kanel

Ingredienser

1 burk
500 g  urkärnade skivade plommon
3 dl  syltsocker
1   kanelstång
1 krm  vaniljpulver

Gör så här

Bra att veta om att koka sylt.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
102 personer har röstat

Kommentarer

Minskade sockret till 2,5 dl. Använde äkta kanelstångfrån Sri Lanka vilket resulterade i mycket god sylt.

Inga lena

2024-09-23

Kan man använda vaniljsocker istället för vaniljpulver?

Madeleine

2024-09-02

Hej Madeleine! Det går bra. Öka bara mängden, skulle tro att ca 1 tsk är lagom. Hälsningar Niclas

Redaktionen

2024-09-02

Mycket bra recept 🤩

Karin

2024-09-01

Näringsvärde per portion

Energi106 KJ / 25 kCal
Fett0 g
Salt0 g
Kolhydrater6 g
Protein0.1 g

Testa liknande recept

Plommonsylt i ugn med kardemumma
Betyg 4.7 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kiwisylt
Betyg 2.5 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grundrecept marmelad
Betyg 4.4 av 5.
32 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Plommonmarmelad
Betyg 4.6 av 5.
21 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Clementinmarmelad
Betyg 3.6 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Inkokta plommon i kanel och apelsin
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga