Pocherad kyckling med örter
Att pochera betyder att sjuda något i vätska. Här pocherar vi kyckling i en buljong av vatten, vitt vin, fond och örter så att den blir saftig och smakrik. Servera kycklingen med sås till ris, använd den som bas i en pastasås, eller låt den vara huvudingrediensen i en god och matig sallad.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2019
Ingredienser
6-8 portioner
1 l vatten
1 1/2 dl vitt vin
3 msk konc kycklingfond
1 tsk salt
1 lagerblad
1 msk hackad färsk rosmarin (1 msk färsk motsvarar 1 tsk torkad)
1 msk hackad färsk timjan (1 msk färsk motsvarar 1 tsk torkad)
900 g kycklingfiléer
Gör så här
Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
Den pocherade kycklingen passar utmärkt i denna Sallad med ugnsrostade rödbetor, kyckling och fetaost eller i Kyckling med ugnsrostade rödbetor, matvete, tomatsås och frömix.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi665 KJ / 158 kCal
Fett2 g
Salt1 g
Kolhydrater0.1 g
Protein35 g
Kommentarer