Pocherad rödtunga med dillglaserade morötter
![Pocherad rödtunga med dillglaserade morötter](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_53491/cf_259/ica_recept.jpg)
Smarrig fiskrätt som går fort att laga men känns lite lyxigare. Pochera rödtungan i buljong och tillaga morötterna med smör, musslor, lök och dill innan du serverar med färsk spenat och syrlig crème fraiche.
![Pocherad rödtunga med dillglaserade morötter](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_53491/cf_259/ica_recept.jpg)
Ingredienser
4 portioner
8 rödtungefiléer utan skinn (eller annan plattfisk)
salt
vitpeppar från kvarnen
4 dl fiskfond
Dillglaserade morötter
4 morötter
25 g kallt smör
3 dl musselbuljong
1/2 dl ångade musslor
lite hackad schalottenlök
2 knippen finhackad dill
salt och peppar
Till servering
färsk spenat
crème fraiche
För alla
Kontrollera ingrediensförteckningen på fonden och buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller olja. Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Lite märkligt att det först står att man ska ha 2 dl fiskfond och sedan ska man pochera fiken i fiskbuljong!! Viss skillnad?!
Allan
2024-01-20