Pocherad rödtunga med dillglaserade morötter

Betyg 3.3 av 5.
7 personer har röstat
1
Pocherad rödtunga med dillglaserade morötter

Smarrig fiskrätt som går fort att laga men känns lite lyxigare. Pochera rödtungan i buljong och tillaga morötterna med smör, musslor, lök och dill innan du serverar med färsk spenat och syrlig crème fraiche.

Pocherad rödtunga med dillglaserade morötter

Ingredienser

4 portioner
8   rödtungefiléer utan skinn (eller annan plattfisk)
salt
vitpeppar från kvarnen
4 dl  fiskfond

Dillglaserade morötter

4   morötter
25 g  kallt smör
3 dl  musselbuljong
1/2 dl  ångade musslor
lite hackad schalottenlök
2   knippen finhackad dill
salt och peppar

Till servering

färsk spenat
crème fraiche

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på fonden och buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller olja. Byt ut crème fraiche  mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
7 personer har röstat

Kommentar

Lite märkligt att det först står att man ska ha 2 dl fiskfond och sedan ska man pochera fiken i fiskbuljong!! Viss skillnad?!

Allan

2024-01-20

Testa liknande recept

Fiskgryta med majs och musslor
Betyg 3 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krämig skaldjurspasta
Betyg 3.9 av 5.
30 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Aioligratinerade musslor
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vinkokta musslor med pasta
Betyg 2 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Örtig fiskgryta med vongolemusslor och grillat bröd
Betyg 3.8 av 5.
46 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sparrissoppa med musslor och roquefort
Betyg 1.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga