Poké bowl med matjessill och ägg
Prova en innovativ, svensk twist på poké bowl med sill för en oväntat god smakkombination! Här möts japanska och svenska smaker i en skål med sushiris, matjessill, krämig ägg och sojamajonnäs toppad med sesamfrön och salladslök.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2024
Ingredienser
4 portioner
Ris
4 dl sushiris
3 1/2 dl vatten
2 1/2 msk risvinäger
1 msk strösocker
Ägg
4 ägg
Dressing
4 msk majonnäs
1 msk risvinäger
1 msk japansk soja
1/2 msk riven ingefära
1 förp matjessill hela filéer (à 570 g)
2 salladslökar
2 msk rostad lök
1 msk rostade sesamfrön
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2800 KJ / 669 kCal
Fett26 g
Salt5.5 g
Kolhydrater81 g
Protein26 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Oväntat gott! Ett härligt alternativ på midsommarbordet för alla oss som är trötta på kombon sill, potatis och gräddfil.
Viktor
2024-07-05