Poké bowl med sparris och pocherat ägg
Poké bowl, som härstammar från den hawaianska köket, kan kombineras ihop på alla möjliga sätt! I denna gröna skål så förekommer allt från avokado, sparris, ärtskott och ett härligt och krämigt pocherat ägg! Se till att du fått till en bra vattenvirvel i kastrullen innan du kläcker ner dina råa ägg för ett så bra resultat som möjligt!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2019
Ingredienser
4 portioner
Ris
4 port sushiris
1 msk vitvinsvinäger
1 msk strösocker
2 msk vatten
2 avokador
1 gurka
250 g grön sparris
Pocherad ägg
4 ägg
1 msk ättika
1 tsk salt
Vid servering
1 ask ärtskott (à 100 g)
1 msk sesamfrön
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2018 KJ / 482 kCal
Fett19 g
Salt3 g
Kolhydrater61 g
Protein16 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer