Pollo tonnato

Betyg 3.6 av 5.
8 personer har röstat
0
Pollo tonnato

En angenäm och saftig variant på kyckling. Pollo tonnato är en kall rätt och du kan med fördel servera den på buffébordet. Den goda såsen får smak av tonfisk, kapris och sardellfiléer.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2006

Pollo tonnato

Ingredienser

6 portioner
5 - 6   kycklingfiléer
1 1/2 l  vatten
2 msk  konc kycklingfond

Sås

1   burk tonfisk i vatten (à ca 200 g)
1/2 - 3/4   ask sardellfiléer (à 53 g)
2 msk  kapris
1/2 dl  lättmajonnäs
1 dl  vatten
1 tsk  konc kalv- eller kycklingfond
1 krm  nymalen svartpeppar

Garnering

ev cocktailkapris
citronskivor

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på fonden. I övrigt är rätten fri från gluten.
Gör mjölkfri: byt kycklingfonden mot mjölkfri buljongtärning. Använd äkta majonnäs istället för lättprodukt, som i regel innehåller mjölk.
Gör äggfri: använd äggfri specialmajonnäs.

Gör så här

Tips

Kan även serveras med fläskfilé eller kalv.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2440 KJ / 490 kCal
Fett8 g

Testa liknande recept

Fyllda tomater
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Tonfiskfralla
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Tonfisk- och picklessallad med grillat bröd
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Knäckebröd med tonfiskröra
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Avokadosoppa med skaldjursbaguette
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sommar i Skinnarbo
Betyg 3.3 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga