Polsk klar rödbetssoppa
![Polsk klar rödbetssoppa](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_32189/cf_259/polsk_klar_rodbetssoppa.jpg)
Sugen på soppa? Testa att laga till en polsk klar rödbetssoppa - riktigt smarrigt och mättande! Rödbetor, mejram, timjan och tortellini utgör några av de härliga ingredienser som soppan innehåller.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2006
![Polsk klar rödbetssoppa](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_32189/cf_259/polsk_klar_rodbetssoppa.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 kg rödbetor
1 l vatten
1 1/2 l hönsbuljong (1 1/2 l buljong kräver 4 tärningar + vatten)
3 vitlöksklyftor
2 msk finhackad färsk mejram
1 msk finhackad färsk timjan
6 dl rödbetsspad
1 paket färsk tortellini (à ca 250 g)
Gör så här
Tips
Gott till soppan blir det med små enkla inbakade pastejer. Vik in valfri paté i färdigkavlade smördegsplattor. Pensla med ägg, tryck ihop och nagga skarvarna i kanten. Grädda pastejerna i 200°C i ca 15 minuter.
Har du lagat receptet?
Kommentarer