Pommes Anna (Potatiskaka)
![Pommes Anna (Potatiskaka)](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_202147/cf_259/pommes_anna_(potatiskaka).jpg)
En klassisk fransk potatiskaka med tunt, tunt skivad potatis är som gjord för fest. Extra god blir Pommes Anna med den populära potatissorten Amandine, en fast potatis med smörig och fyllig smak. Servera den vitlöksdoftande potatiskakan som tillbehör till t ex helstekt oxfilé.
![Pommes Anna (Potatiskaka)](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_202147/cf_259/pommes_anna_(potatiskaka).jpg)
Ingredienser
4 portioner
2 vitlöksklyftor
1/4 kruka rosmarin
75 g smör
900 g amandinepotatis
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt margarin.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt margarin.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1331 KJ / 319 kCal
Fett16 g
Salt2 g
Kolhydrater38 g
Protein4 g
Kommentarer
Alldeles för mycket smör enligt min åsikt, hade räckt med hälften.
Kristina
2024-02-04Ett fint alternativ till gratäng, som ibland blir lite för stabbigt med all grädde.
Jörgen
2023-12-31Gör den dagen innan och lägg den i press, skiva snyggt när den är kall och värm den sen.
Niclas
2023-12-27