Pomodori caldi (fyllda tomater)

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
0
Pomodori caldi (fyllda tomater)

Ugnsbakade fyllda italienska tomater med vitlök, persilja, basilika och citron. Garnera dina Pomodori caldi med parmesan och rivet citrusskal och servera med rostat lantbröd. Ett gott tillbehör till grillat lammkött eller fiskrätter.

Pomodori caldi (fyllda tomater)

Ingredienser

4 portioner
4   små fasta men mogna bifftomater (de som är krulliga i kanten)
3   vitlöksklyftor
4 msk  hackad färsk persilja
4 msk  hackad färsk basilika
4   skivor lantbröd eller ströbröd (4 skivor bröd motsvarar 4 msk ströbröd)
4 msk  olivolja
salt och peppar
citron eller lime
parmesan eller annan lagrad hårdost

För alla

Kontrollera noga innehållet i osten, kan innehålla löpe.

Gör så här

Tips

Gott som tillbehör till grillat lammkött eller fiskrätter. Kan även fyllas med mozzarellaost blandat med cottage cheese och färska örter.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Gratinerad fänkål med parmesan och basilika
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ostgratinerad greenshellmussla
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gratinerade grönmusslor med pumpafrön
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Varm dipp på kronärtskocka
Betyg 4.7 av 5.
45 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Chicken blue cheese sandwich
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gratinerade pastarullar
Betyg 3.9 av 5.
14 personer har röstat
Under 60 min att tillaga