Porchetta
![Porchetta](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_169630/cf_259/porchetta.jpg)
Det italienska köket har bjudit på många favoriter genom åren och porchetta är en av dem. Med en fyllning gjord på klassiska smaker som rosmarin, fänkål och soltorkade tomater är denna fläskrätt perfekt till helgens middagsbjudning.
![Porchetta](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_169630/cf_259/porchetta.jpg)
Ingredienser
6 portioner
Fyllning
1 förp, färsk persilja (à 20 g)
3 kvistar, färsk rosmarin
6 soltorkade tomater i olja
2 citroner
2 tsk fänkålsfrö
1 tsk svartpeppar
2 msk olivolja
Porchetta
ca 1 1/2 kg fläsksida med svål
salt
2 gula lökar
1 morot
5 dl köttbuljong (vatten och tärning eller fond)
steksnöre
Till servering
blandsallad
polenta eller gnocchi
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongen i övrigt fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg om lämpliga tillbehör serveras till.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
På tal om deras egna färdigmarinerade porchetta så står det 3h på framsidan och sen 3 1/2-4h där bak, förstörde hela middagen då den va tvungen att va i en timme extra
Christopher
2024-01-04Sofia. För den färdiga är inte tillagad. Bara färdigkryddad. Därför blir receptet relevant avseende temp och tillagningstid. En kommentar om att den var bra är ju inte helt fel heller.
Hans
2023-04-09Varför skriver folk om den färdigköpta? Helt irrelevant, detta är ett recept på hur man lagar egen porchetta :D
Sofia
2021-03-21