Porchetta

Betyg 4.3 av 5.
32 personer har röstat
11
Porchetta

Det italienska köket har bjudit på många favoriter genom åren och porchetta är en av dem. Med en fyllning gjord på klassiska smaker som rosmarin, fänkål och soltorkade tomater är denna fläskrätt perfekt till helgens middagsbjudning.

Porchetta

Ingredienser

6 portioner

Fyllning

1   förp, färsk persilja (à 20 g)
3   kvistar, färsk rosmarin
6   soltorkade tomater i olja
2   citroner
2 tsk  fänkålsfrö
1 tsk  svartpeppar
2 msk  olivolja

Porchetta

ca 1 1/2 kg  fläsksida med svål
salt
2   gula lökar
1   morot
5 dl  köttbuljong (vatten och tärning eller fond)
steksnöre

Till servering

blandsallad
polenta eller gnocchi

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen i övrigt fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg om lämpliga tillbehör serveras till.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
32 personer har röstat

Kommentarer

På tal om deras egna färdigmarinerade porchetta så står det 3h på framsidan och sen 3 1/2-4h där bak, förstörde hela middagen då den va tvungen att va i en timme extra

Christopher

2024-01-04

Sofia. För den färdiga är inte tillagad. Bara färdigkryddad. Därför blir receptet relevant avseende temp och tillagningstid. En kommentar om att den var bra är ju inte helt fel heller.

Hans

2023-04-09

Varför skriver folk om den färdigköpta? Helt irrelevant, detta är ett recept på hur man lagar egen porchetta :D

Sofia

2021-03-21

Testa liknande recept

Ugnsbakad falukorv
Betyg 4.4 av 5.
27 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Potatisbröd
Betyg 4.6 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Coeur de filét Provencale
Betyg 4.5 av 5.
68 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Wok
Betyg 4.1 av 5.
125 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Avokado på flera sätt
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Omelettsufflé
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga