Porchetta med rostade skockor och brysselkål
![Porchetta med rostade skockor och brysselkål](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_152453/cf_259/porchetta_med_rostade_skockor_och_brysselkal.jpg)
Skär fläskkarré till en platta, krydda och rulla ihop till en italiensk porchetta. Stek köttet på låg temperatur till en örtig, välsmakande härlighet. Skär den möra porchettan i skivor och servera med rostade jordärtskockor och brysselkål.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2016
![Porchetta med rostade skockor och brysselkål](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_152453/cf_259/porchetta_med_rostade_skockor_och_brysselkal.jpg)
Ingredienser
6-8 portioner
Porchetta
ca 1 1/2 kg fläskkarré
2 tsk fänkålsfrön
2 msk grovsalt
1 tsk svartpepparkorn
4 vitlöksklyftor
2 msk hackad färsk rosmarin
2 msk olivolja
Jordärtskockor
400 g jordärtskockor
300 g brysselkål
4 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
1 dl grovhackade rostade hasselnötter
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2161 KJ / 517 kCal
Fett36 g
Salt6 g
Kolhydrater10 g
Protein37 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer