Portabelloburgare med blue cheese och päronsalsa
![Portabelloburgare med blue cheese och päronsalsa](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_182680/cf_259/portabelloburgare_med_blue_cheese_och_paronsalsa_.jpg)
Portabellosvamp passar ypperligt på grillen och som vegetariskt alternativ till hamburgare. Bygg portabelloburgaren med blåmögelost, picklad rödlök och päronsalsa, och du har en underbar vegoburgare.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2018
![Portabelloburgare med blue cheese och päronsalsa](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_182680/cf_259/portabelloburgare_med_blue_cheese_och_paronsalsa_.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Picklad rödlök
2 rödlökar
2 dl vatten
1 dl strösocker
1/2 dl ättiksprit (12%)
Burgare
4 portabellasvampar (gärna grillportabello)
2 msk olivolja
2 fasta päron
4 skivor burger blue (skivad ädelost)
2 msk mango chutney
4 hamburgerbröd
50 g färskost
30 g rucola
För alla
Kontrollera innehållet i hamburgerbrödet.
Fri från ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt hamburgerbröd.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2015 KJ / 480 kCal
Fett23 g
Salt0.94 g
Kolhydrater53 g
Protein11 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Mycket trevliga smaker. Inte lika mättande som en vanlig burgare såklart, men när det passar var den väldigt god!
Sanna
2022-02-25