Portabellopasta med spenat och vitlök

Betyg 4 av 5.
42 personer har röstat
8Klimatsmart
Portabellopasta med spenat och vitlök

Portabellosvamp är mild och har en mycket härlig svampsmak som passar perfekt i en sås serverad till pasta. Svampen steks i pannan innan den kokas samman med övriga ingredienser. Dess mjuka karaktär bryts sen av med de krispiga och lite nötiga pumpakärnorna som strös ovanpå den upplagda rätten!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2021

Portabellopasta med spenat och vitlök

Ingredienser

4 portioner

Svampsås

200 g  portabellosvamp
1   rödlök
1   vitlöksklyfta
2 msk  rapsolja
salt
peppar
2 dl  havrebaserad matlagningsgrädde
2 1/2 dl  grönsaks- eller svampbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 msk  japansk soja
1 tsk  timjan
1   förp färsk spenat (à 200 g)
4   port pasta (gärna trottole)

Till servering

1/2   påse rostade pumpakärnor (à 150 g)

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta. Välj glutenfri havrebaserad grädde.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
42 personer har röstat

Kommentarer

Väldigt gott tyckte även gästerna. Gjorde den med matlagningsgrädde. Tog en halv umamibuljongtärning och lite kantarellfond. Mycket gott!!

Annikka

2023-04-20

Att ha i 2,5 dl fond förstörde ju allt. Ni får skriva tydligare. All mat fick slängas.

Johanna

2023-02-15

Redde av såsen lite och använde matlagningsgrädde istället för havregrädde. Väldigt gott!!

Annika marie

2021-04-06

Näringsvärde per portion

Energi2108 KJ / 505 kCal
Fett24 g
Salt2.1 g
Kolhydrater52 g
Protein17 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Svamp- och spenattagliatelle
Betyg 3.4 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pasta med jordärtskockssås och portabello
Betyg 3.9 av 5.
24 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad portabello med två sorters lök
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Varm vego-fralla
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Portabellopizza med prosciutto och ruccola
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Smörrebröd med portabello, sparris och valnötter
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga