Portabellopizza med prosciutto och ruccola

Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
0
Portabellopizza med prosciutto och ruccola

Här kommer ett recept på en mer sofistikerad pizza! Svampkrämen bres på bottnarna innan portabellon och mozzarellan läggs över. När pizzan sen är färdiggräddad så läggs salt prosciutto och peppriga ruccolablad på. Boun appetito!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2019

Portabellopizza med prosciutto och ruccola

Ingredienser

2 portioner
2   förgräddade pizzabottnar (2 bottnar motsvarar ca 360 g)
125 g  mozzarella
200 g  portabellosvamp
130 g  crème av svamp med tryffel
svartpeppar
70 g  skivad prosciutto
65 g  rucola

För alla

Innehåller gluten. Fri från ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarella mot tofu eller mjölkproteinfritt ostalternativ.

Gör så här

Tips

Vänd gärna runt portabellon i olivolja, pressad vitlök och rosmarin i en skål innan den läggs på pizzan.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2989 KJ / 712 kCal
Fett33 g
Salt2.8 g
Kolhydrater68 g
Protein38 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Pizza med tomatsås och prosciutto cotto
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Pizza bianco med kronärtskocka och prosciutto
Betyg 3.3 av 5.
102 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Svamppizza med romanticatomater
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Portabellopizza med pesto och zucchinisallad
Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Portabellopizza med mozzarella och salvia
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga