Porterbräserad märgpipa
![Porterbräserad märgpipa](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_26695/cf_259/porterbraserad_margpipa.jpg)
Ett smakrikt recept på porterbräserad märgpipa. Du gör receptet av bland annat morötter, palsternackor, purjolök, porter, enbär och märgpipa. Servera köttet med en underbar sås av grädde och svartvinbärsgelé!
![Porterbräserad märgpipa](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_26695/cf_259/porterbraserad_margpipa.jpg)
Ingredienser
4 portioner
2 gula lökar
2 morötter
2 palsternackor
1 purjolök
5 dl porter
10 enbär
2 lagerblad
1 köttbuljongtärning
ca 1 kg märgpipa
Sås
3 dl mellangrädde
2 msk svartvinbärsgelé
salt och peppar
majsstärkelse
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: observera att porter kan innehålla gluten. Läs vidare på www.slv.se.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre- eller sojaalternativ.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer