Portergryta med fänkål och apelsin

Betyg 3.1 av 5.
18 personer har röstat
0
Portergryta med fänkål och apelsin

Portergryta med fänkål och apelsin är en mustig middagsmåltid med ljuvliga och djupa smaker. Tack vare himmelska ingredienser som strimlad lövbiff, vitlök, palsternacka, fänkålsfrön, apelsin, porteröl och buljong blir detta till en underbart doftande gryträtt, som du serverar med ris eller gryn.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2013

Portergryta med fänkål och apelsin

Ingredienser

4 portioner
4   port ris eller annat gryn
1   gul lök
2   vitlöksklyftor
2   morötter
2   palsternackor
8   skivor lövbiff
1 msk  hela fänkålsfrön
finrivet skal och saft av 1/2   apelsin (1/2 apelsin motsvarar 2 msk saft)
1/2   kruka persilja
2 msk  olja
salt och svartpeppar
3 dl  porter öl
5 dl  ox- eller köttbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 1/2 msk  majsstärkelse

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt ut portern mot glutenfritt öl.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
18 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2332 KJ / 556 kCal
Fett11.3 g
Kolhydrater67.7 g
Protein39.9 g

Testa liknande recept

Lövbiff med ölbräserad lök och rostad mandelpotatis
Betyg 3.1 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Krämig lövbiffgryta
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gräddig lövbiff med ostronskivling
Betyg 4.2 av 5.
17 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Köttgryta med grönpeppar
Betyg 4.3 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Prästostfylld lövbiff med buljongkokta rotfrukter
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Dansk sjömansbiff
Betyg 3.8 av 5.
29 personer har röstat
Under 45 min att tillaga