Portvinsfikon
![Portvinsfikon](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_26428/cf_259/portvinsfikon.jpg)
Portvinsfikon, fikon i en lag av portvin, balsamvinäger och socker, ett fenomenalt tillbehör till ostbrickan. De färska söta fikonen får en härlig mjukhet i den simmiga portvinslagen.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2010
![Portvinsfikon](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_26428/cf_259/portvinsfikon.jpg)
Ingredienser
2 dl
2 dl portvin
1/2 dl balsamvinäger
2 msk rör-/ råsocker
6 färska fikon (6 färska fikon motsvarar ca 250 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer