Potatis- och ärtpuré med mynta
![Potatis- och ärtpuré med mynta](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_15155/cf_259/potatis-_och_artpuré__med_mynta.jpg)
En färgsprakande och vacker puré med bastanta och intressanta smaker från potatis och ärtor. Du smaksätter röran med vitlök, schalottenlökar och myntakvistar och serverar den förslagsvis till lammstek.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2005
![Potatis- och ärtpuré med mynta](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_15155/cf_259/potatis-_och_artpuré__med_mynta.jpg)
Ingredienser
4 portioner
ca 350 g potatis
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
1 msk smör
250 g gröna ärtor
1 myntakvist
1 msk olivolja
salt och svartpeppar
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkproteinfritt: byt ut smöret mot mjölkfritt margarin.
Gör så här
Tips
Passar bra till lammstek.
Har du lagat receptet?
Kommentarer