Potatis- och halloumiråraka
![Potatis- och halloumiråraka](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_174909/cf_259/potatis-_och_halloumiraraka.jpg)
Med riven halloumi i rårakan blir den extra smakrik och krispig. Dessutom håller den ihop bättre. Toppa med avokado och en klick yoghurt och vips så har du den perfekta förrätten.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2018
![Potatis- och halloumiråraka](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_174909/cf_259/potatis-_och_halloumiraraka.jpg)
Ingredienser
2 portioner
200 g skalad potatis
100 g halloumi
smör och olja (till stekning)
1 krm peppar
Till servering
1 dl yoghurt eller smetana
1 avokado
krasse
chiliflakes
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av halloumi, matfett och yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt halloumi mot tofu. Välj mjölkproteinfria produkter av matfett och yoghurt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2026 KJ / 486 kCal
Fett37 g
Salt2.3 g
Kolhydrater21 g
Protein16 g
Kommentar
Supergod
Kurt
2020-05-29