Potatis- och majsplättar med rommig yoghurt
![Potatis- och majsplättar med rommig yoghurt](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_62981/cf_259/potatis-_och_majsplattar_med_rommig_yoghurt.jpg)
Det här en slags blandning av pannkakor, raggmunk och majsplättar som hela familjen kommer gilla. Till plättarna serveras en gurkyoghurt med ishavsrom. Smaskigt!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2012
![Potatis- och majsplättar med rommig yoghurt](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_62981/cf_259/potatis-_och_majsplattar_med_rommig_yoghurt.jpg)
Ingredienser
4 portioner
2 1/2 dl vetemjöl
5 dl mjölk (gärna 3 %)
1 tsk strösocker
2 ägg
1 tsk salt
1 krm peppar
600 g fast potatis
300 g majskorn
2 msk margarin
1 gurka
1 rödlök
1 kruka dill
75 g röd caviar
2 dl rysk yoghurt (17 %)
salt och peppar att smaka av med
2 gemsallad
För alla
Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: Använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: Använd mjölk, matfett och yoghurt utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut mjölken mot mjölkfritt havre-, ris- eller sojaalternativ och yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja). Använd mjölkfritt matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2667 KJ / 637 kCal
Fett23 g
Salt1.9 g
Kolhydrater81 g
Protein21 g
Kommentarer