Potatis- och ostpaj
![Potatis- och ostpaj](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_15950/cf_259/potatis-_och_ostpaj.jpg)
Denna smarriga potatis- och ostpaj gör sig utmärkt som ett matigare inslag på kräftskivan! Den tar cirka en timme att tillaga och pajen fungerar också bra till fisk eller kallskuret.
![Potatis- och ostpaj](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_15950/cf_259/potatis-_och_ostpaj.jpg)
Ingredienser
4 portioner
3 dl vetemjöl
100 g smör eller margarin
3 msk kallt vatten
Fyllning
500 g potatis (kokt)
1 1/2 dl hackad dill
3 ägg
3 dl mjölk
1 tsk salt
1 krm malen svartpeppar
ca 2 dl lagrad, riven ost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
God paj som passar till allt möjligt.
Johanna
2021-07-11Jag bytte ut potatisen mot sötpotatis och vi åt den tillsammans med skagenröra och kräftor. Det blev jättegott och mycket uppskattat.
Titti
2006-08-27God som ett lite matigare tillbehör till kräftorna. Är inne på samma linje som Ingrid. Går att variera med annan smaksättning för att passa till kallskuret kött.
Monika
2006-08-13