Potatis och palsternacksstomp med parmesan och citron
Att göra en stomp är perfekt när det ska gå undan i köket. Ge den kokta potatisen och palsternackan en snabb omgång med gaffeln, späd med buljong och servera med en rivig citronolja. Gott, rustikt och vitaminrikt.
Ingredienser
4 portioner
Stomp
500 g potatis
400 g palsternacka
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl finriven parmesan eller annan lagrad hårdost
salt
peppar
Citronolja
rivet skal av 1 citron
2 tsk färskpressad citronjuice
1 liten vitlöksklyfta
1/2 kruka persilja
3 msk olja
För alla
Läs noga innehållet på buljongen. Kontrollera noga innehållet i osten, kan innehålla löpe.
Fri från gluten och laktos. Innehåller mjölkprotein.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Gör så här
Tips
Spara det som blir kvar av buljongen att använda till t.ex. soppa eller sås. Buljongen går bra att frysa och användas vid senare tillfälle.
Har du lagat receptet?
Kommentarer