Potatis- och saffransröra
![Potatis- och saffransröra](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_34575/cf_259/potatis-_och_saffransrora.jpg)
Här är ett spännande, krämigt och prima recept på potatis- och saffransröra. Med bland annat saffran, chili, vitlök, citron och persilja får det här fluffiga moset en härlig, lyxig och underbar smak. Ett otroligt gott och delikat tillbehör.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2004
![Potatis- och saffransröra](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_34575/cf_259/potatis-_och_saffransrora.jpg)
Ingredienser
6 portioner
400 g potatis
1/2 saffran (à 1/2 g)
1/2 tsk gurkmeja
2 tsk finhackad vitlök
2 tsk finhackad röd chilifrukt
2 tsk citronjuice
1/2 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar
1/2 - 4/5 dl mild olivolja
2 msk finhackad persilja
ev 2 - 2 1/2 msk finhackade gröna oliver
För alla
Fri från gluten, mjölkprotein, laktos och ägg.
Gör så här
Tips
Tillbehör som passar till kycklinglevermoussen och potatisröran: Cornichons och syltlök. Russin- och valnötsbröd alternativt frasiga baguetter. Saltrostade mandlar, köpta eller hemmagjorda.
Förbered:
Lagas med fördel dagen före och förvaras täckt i kyl.
Förbered:
Lagas med fördel dagen före och förvaras täckt i kyl.
Har du lagat receptet?
Kommentarer