Potatis- och sparrisomelett med ansjovis

Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
1Klimatsmart
Potatis- och sparrisomelett med ansjovis

När omeletten görs på färskost och smaksätts med ansjovis blir det något alldeles extra gott. Grön sparris gör omeletten fräsch och med den kokta potatisen blir den också extra mättande. Toppa omeletten med dillkvistar och servera med en grön spenatsallad.

Potatis- och sparrisomelett med ansjovis

Ingredienser

4 portioner
600 g  delikatesspotatis
1   förp grön sparris (à 250 g)
1   förp cream cheese färskost (à 200 g)
6   ägg
2 dl  vispgrädde
3 dl  mjölk
1   förp ansjovis (à 125 g)
2 msk  ansjovisspad
1/2 tsk  salt
1/2 krm  nymald svartpeppar
200 g  purjolök
20 g  färsk dill
2 msk  smör
200 g  färsk spenat
2 msk  olivolja
2 tsk  vitvinsvinäger

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentar

Hur mycket spenat ska det vara?

Inger

2023-04-02

Hej Inger! Vi ber om ursäkt för att spenaten hade fallit bort, det ska vara 200 g färsk spenat. Vi har nu uppdaterat receptet. Hoppas du gillar omeletten! Hälsningar Lisa

Redaktionen

2023-04-03

Näringsvärde per portion

Energi3360 KJ / 803 kCal
Fett60 g
Salt3.8 g
Kolhydrater39 g
Protein26 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Rotfruktslåda med ansjovis
Betyg 3.8 av 5.
11 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Ansjovispaj med salladslök
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Potatis- och purjolökssoppa med ansjovis och ostchips
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Frittata med sparris
Betyg 4 av 5.
16 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Soppa med matiga toppings
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ravioli med knäckekrisp
Betyg 3.6 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga