Potatis- och sparrisomelett med ansjovis
När omeletten görs på färskost och smaksätts med ansjovis blir det något alldeles extra gott. Grön sparris gör omeletten fräsch och med den kokta potatisen blir den också extra mättande. Toppa omeletten med dillkvistar och servera med en grön spenatsallad.
Ingredienser
4 portioner
600 g delikatesspotatis
1 förp grön sparris (à 250 g)
1 förp cream cheese färskost (à 200 g)
6 ägg
2 dl vispgrädde
3 dl mjölk
1 förp ansjovis (à 125 g)
2 msk ansjovisspad
1/2 tsk salt
1/2 krm nymald svartpeppar
200 g purjolök
20 g färsk dill
2 msk smör
200 g färsk spenat
2 msk olivolja
2 tsk vitvinsvinäger
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3360 KJ / 803 kCal
Fett60 g
Salt3.8 g
Kolhydrater39 g
Protein26 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Hur mycket spenat ska det vara?
Inger
2023-04-02Hej Inger! Vi ber om ursäkt för att spenaten hade fallit bort, det ska vara 200 g färsk spenat. Vi har nu uppdaterat receptet. Hoppas du gillar omeletten! Hälsningar Lisa
Redaktionen
2023-04-03