Potatis- och zucchinibiffar i långpanna

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Potatis- och zucchinibiffar i långpanna

Tips på ett smidigt sätt att göra biffar – i långpanna! Dessa potatis och -zucchinibiffar blir tunna, goda och perfekt krispiga i kanten. Serveras här med en god böndipp och sallad.

Potatis- och zucchinibiffar i långpanna

Ingredienser

2 portioner

Biff

300 g  potatis
250 g  zucchini
1/2 tsk  salt
1 krm  peppar
2 dl  finriven parmesan (2 dl motsvarar ca 50 g)
3 msk  olivolja

Dippsås

1 förp  kokta vita bönor (à 380 g)
1   vitlöksklyfta
1 1/2 dl  gräddfil
2 msk  fryst hackad gräslök eller persilja
1 förp  blandad grönsallad valfri sort (à 65 g)

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.

Gör så här

Tips

Blanda gärna en vinägrett till salladen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2773 KJ / 662 kCal
Fett37 g
Salt4.3 g
Kolhydrater50 g
Protein25 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Zucchini i ugn
Betyg 3.8 av 5.
40 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grönsaksgryta med sardeller
Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Zucchiniplättar med bönsallad och couscous
Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fetaostgratinerad zucchini med kikärtor och citronyoghurt
Betyg 4.3 av 5.
69 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Zucchinibiffar med ricotta
Betyg 4.1 av 5.
36 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Allt på en plåt med tandoorikyckling och yoghurt
Betyg 4 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga