Potatisbullar
Frasiga och goda potatisbullar som helst görs av mjölig potatis för bästa resultat. Använd potatispressen och pressa potatisen innan den blandas med mjöl och ägg. Stek potatisbullarna i smör i stekpannan och servera med rårörda lingon eller lingonsylt.
Ingredienser
4 portioner
1200 g mjölig potatis
salt
1 1/2 dl vetemjöl
2 ägg
2 krm svartpeppar
4 msk smör
Till servering
rårörda lingon eller lingonsylt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1911 KJ / 458 kCal
Fett15 g
Salt5 g
Kolhydrater66 g
Protein11 g
Kommentarer
Supergoda! Men smeten blev ganska torr så tillsatte lite mjölk för att kunna klicka ut det i pannan. Blev fina och höga bullar!
Glenn
2024-09-24Om man inte kan äta ägg vad kan man använda då som binder ihop dem?
Kitty
2024-09-11Tyckte de blev för lösa i texturen.
Frida
2024-07-26