Potatisbullar i våffeljärn

Betyg 4.9 av 5.
9 personer har röstat
5
Potatisbullar i våffeljärn

Testa ett nytt och roligt sätt att tillaga och servera potatisbullar på! Grädda i våffeljärn för ett krispigt resultat och ett härligt rutmönster och servera din våfflade potatisbulle tillsammans med rom, crème fraiche och gräslök så lyfts potatisbullen till en ny nivå.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2024

Potatisbullar i våffeljärn

Ingredienser

4 portioner
4   tinade potatisbullar
1 dl  crème fraiche
4 msk  röd stenbitsrom (4 msk motsvarar ca 2 förp rom à ca 75 g)
2 msk  finhackad gräslök
1 krm  rivet citronskal
svartpeppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.9 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

Gräddade med bakplåtspapper, smält smör på båda sidor - blev "pannkaka" av alltihop! De fastnade o gick sönder, stekte resterande som vanligt... A-C

Ann-christin

2024-06-29

Fint med en tonfisk blandning också

Marie

2024-06-09

Låter jag dom kallna innan jag lägger på garneringen? Tänker om dom blir degiga om dom kallnar som våfflorna blir 🤔

Victoria

2024-04-01

Hej Viktoria! Godast är att servera dem varma eller ljumna. Hälsningar Niclas

Redaktionen

2024-04-02

Näringsvärde per portion

Energi773 KJ / 185 kCal
Fett12 g
Salt1 g
Kolhydrater13 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Frasvåffla med rensteksröra
Betyg 3.8 av 5.
15 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Ägghalvor med gräslöksmajonnäs och rom
Betyg 5 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rårakor i våffeljärn
Betyg 4.6 av 5.
41 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Våfflor med citronsmak och vispad mascarpone
Betyg 4.9 av 5.
24 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Romsås med röd stenbitsrom
Betyg 3.9 av 5.
79 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Hasselbackspotatis med löjrom och gräddfil
Betyg 4.6 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga