Potatisgnocchi med svamp, bacon och pinjenötter
Festlig italiensk gnocchi, med knaperstekt bacon, krispiga pinjenötter och champinjoner. En lättlagad och god måltid. Du serverar gnocchin med hyvlad parmesan.
Ingredienser
4 portioner
2 pkt färsk gnocchi (à 500 g)
2 vitlöksklyftor
250 g champinjoner
1 pkt tärnat bacon (à 140 g)
25 g pinjenötter (25 g motsvarar ca 1/2 dl)
150 g färsk spenat
salt och svartpeppar
hyvlad parmesan
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på gnocchin. Den kan innehålla både vetemjöl och ägg.
Gör mjölkproteinfri: hoppa antingen över ost eller riv sojabaserad ost över.
Gör glutenfri och äggfri: byt ut gnocchin mot gluten- och äggfri pasta.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Mycket gott & lättlagat! Stekte svampen väl eftersom jag inte gillar svampig svamp 😉
Cecilia
2022-10-18Jättegott och snabb- och lättlagat! Tog cashewnötter istället för pinjenötter och använde inte fullt så mycket gnocchi så proportionerna blev bättre. Smaskens!
Anna
2013-07-06Mycket uppskattat på dammiddag.Vi bytte ut vanliga potatisgnoccin till potatisgnocci med mozarella med tomat.Det blev en höjdare,krämigt och lite lyxigare variant.
Marie
2007-11-23