Potatiskaka med matjessill och rom
Här möts sommarens smaker i en potatiskaka som påminner om den spanska tortillan, serverad med matjessill, crème fraiche, rödlök och rom. En vacker rätt som passar perfekt till sillunchen.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2024
Ingredienser
4-6 portioner
2 gula lökar
6 potatisar
4 ägg
7 msk smör (7 msk motsvarar ca 100 g)
1 förp matjessill hela filéer (à 570 g)
1 rödlök
1 1/2 dl crème fraiche
80 g löjrom eller röd stenbitsrom
3 msk finskuren gräslök
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
För alla
Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och crème fraiche mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3190 KJ / 762 kCal
Fett56 g
Salt6.9 g
Kolhydrater36 g
Protein28 g
Kommentarer