Potatiskroketter

Potatiskroketter är friterade potatisbollar med gyllene, krispigt panerad yta och len, krämig insida fylld med potatismos. Servera hemgjorda kroketter som förrätt eller tilltugg tillsammans med majonnäs och citron.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2020

Ingredienser
30 st
1 kg mjölig potatis (gärna rock eller sunita)
1 ägg
3/4 dl vetemjöl
2 dl riven parmesan
1/2 msk finrivet citronskal
1 tsk salt
ca 1 l neutral olja (till fritering)
Panering
2 dl vetemjöl
2 uppvispade ägg
ca 3 dl panko (asiatiskt ströbröd)
Till servering
majonnäs
citronklyftor
Gör så här
00:01:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per st och utan majonnäs och citron till servering.
Energi416 KJ / 100 kCal
Fett4 g
Salt0.5 g
Kolhydrater13 g
Protein3 g
Kommentarer
Fantastiskt goda!! Hade en rest potatismos, och ett tips är att i receptet ange hur mycket färdigt mos och sen mängd mjöl, parmesan och ägg. Hoftade lite och det blev supergott! Åt med grönsallad m olja och vit balsamvinäger och rökt skinka och Salami. Salamin var godast till. Vilken lyxig matlåda jag har i morgon!
Lotta
2025-04-22Men snälla… vilka kommenterar, var höll alla troll till förut? Om man är gluten eller laktosintolerant vet man väl vad man kan byta ut? Ska man ha gäster kan man väl bara fråga dem? Och sen borde man väl läsa receptet om panering innan man kommenterar? Lyx att få recept!! : )
Jenny
2023-12-01Väldigt goda och går bra att frysa in så fort de har svalnat för att sen värmas på i ugnen. Då håller de sig krispiga!
Tilda
2022-04-13