Potatisomelett med tonfisk

Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
0
Potatisomelett med tonfisk

Prova denna potatisomelett inspirerad av den franska salladen Nicoise. Tillaga omelett med kuber av potatis i och toppa med tonfisk och sallad på haricots verts, tomat, lök, kapris och oliver tillsammans med senapsdressing.  

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2024

Potatisomelett med tonfisk

Ingredienser

2 portioner
1/2   förp färska haricots verts (bönor) (à 150 g)
6   ägg
1 tsk  salt (1/2 tsk till äggsmeten och 1/2 till potatisen, för 2 port)
4   fasta potatisar (à ca 75 g)
1 msk  dijonsenap
1 msk  vitvinsvinäger
1/2   riven vitlöksklyfta
3 msk  olivolja
1   rödlök
6   körsbärstomater (6 st motsvarar ca 1/3 förp à 250 g)
1/2 dl  grovhackad bladpersilja
1 msk  kapris
1/2 dl  svarta oliver
1   förp tonfisk i olja (à 200 g)
svartpeppar

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3093 KJ / 739 kCal
Fett45 g
Salt5.8 g
Kolhydrater36 g
Protein44 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Pastasallad med tonfisk och kronärtskocksdressing
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tonfiskomelett med paprika
Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tonnatosås
Betyg 4.5 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tortilla med tonfisk och potatis
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fyllda tomater
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Tonfiskfralla
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga