Potatispaté blå congo

Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat
0
Potatispaté blå congo

Potatispaté av blå congopotatis är ett underbart blickfång på buffébordet! Låt din krämiga paté stå svalt medan du gör en smakrik pepparrotscrème fraiche och servera sedan patén och crème fraichen med gravad lax eller kallskuret kött.

Potatispaté blå congo

Ingredienser

8 eller 15 på buffébordet
1 kg  blå kongo potatis
1 dl  finklippt dill
1 dl  fint skivad purjolök
2 dl  riven lagrad ost
1 tsk  salt
1 krm  vitpeppar
4   ägg
3 dl  grädde eller gräddmjölk

Pepparrots crème fraiche

2 dl  lätt crème fraiche
nyriven pepparrot
grovmalen svartpeppar

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde/mjölkdryck och välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk/grädde mot havre-, soja- eller risbaserad ersättningsprodukt. Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Receptet är avsett för 8 portioner eller 15 bufféportioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1100 KJ / 260 kCal
Fett16 g

Testa liknande recept

Crème fraichesås
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Krämig pastasallad med lax och pepparrot
Betyg 4.4 av 5.
48 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pepparrotsfisk
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gravlax med pepparrotssås
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lax med pasta- och pepparrotssallad
Betyg 3.4 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Coleslaw med rödkål
Betyg 3.4 av 5.
42 personer har röstat
Över 60 min att tillaga