Potatisplättar med olivröra och tomatsallad
![Potatisplättar med olivröra och tomatsallad](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_72321/cf_259/potatisplattar_med_olivrora_och_tomatsallad.jpg)
Fantastiska potatisplättar med delikat olivröra och tilltalande tomatsallad är en rätt som passar hela familjen. Plättarna steks gyllenbruna i lite matfett och är ett perfekt alternativ till vanliga pannkakor. Ett recept att bli glad över!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2013
![Potatisplättar med olivröra och tomatsallad](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_72321/cf_259/potatisplattar_med_olivrora_och_tomatsallad.jpg)
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
2 dl vetemjöl
2 dl mjölk (gärna 1,5 %)
2 ägg
salt och peppar
2 msk smör eller margarin
1 dl kärnfria svarta oliver
4 soltorkad tomat
250 g cottage cheese
4 tomater
1 rödlök
1/2 påse (à 125 g) medelhavsmix
För alla
Rätten innehåller ägg och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd mjölk, matfett och cottage cheese utan laktos.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd mjölk, matfett och cottage cheese utan laktos.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2239 KJ / 536 kCal
Fett16.1 g
Kolhydrater70 g
Protein22.6 g
Kommentar
Hur blir det med exempelvis havremjölk istället?
Joanna
2019-11-25Hej Joanna! Vi har inte provlagat med havredryck men det bör fungera. Kan ev behöva något mer fett när du steker. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2019-11-26