Potatisrulle
![Potatisrulle](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_17821/cf_259/potatisrulle.jpg)
Läckra små munsbitar som är perfekta på buffébordet finner du i detta recept på potatisrulle. Vispa ihop kokt potatis med ost och crème fraiche till ett lent mos som får kallna inrullat i folie. Duka upp skivor av rullen toppad med en sillbit.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2009
![Potatisrulle](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_17821/cf_259/potatisrulle.jpg)
Ingredienser
10 portioner
500 g mjölig potatis
200 g Västerbottensost
1 dl crème fraiche
1 tsk salt
3 krm peppar
sillbitar till servering
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkfritt, t ex Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre). Ersätt osten med mjölkfritt alternativ.
Gör så här
Tips
Den klassiska inlagda sillen passar bra att smaksätta med olika bär och kryddor. Riven pepparrot, selleri och fänkål kan också användas.
Har du lagat receptet?
Kommentarer