Potatissallad
Finns det något godare än en krämig potatissallad till nygrillat kött? Kapris, dijonsenap och majonnäs är några av ingredienserna som får stå till sig och gör salladen smakfull och intensiv.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2005
Ingredienser
10 portioner
1 1/2 kg potatis
1 gul lök
1 saltgurka
5 dl gräddfil
5 dl majonnäs
2 msk dijonsenap
2 msk kapris
salt
vitpeppar
För alla
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.
Gör så här
Tips
INKÖPSLISTA FÖR 100 PERSONER
10 kg potatis
1 1/2 kg gul lök
750 g saltgurka
3 liter gräddfil eller yoghurt (gärna grekisk eller turkisk)
3 liter majonnäs
2 dl dijonsenap
2 dl kapris
10 kg potatis
1 1/2 kg gul lök
750 g saltgurka
3 liter gräddfil eller yoghurt (gärna grekisk eller turkisk)
3 liter majonnäs
2 dl dijonsenap
2 dl kapris
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2267 KJ / 542 kCal
Fett44 g
Salt2 g
Kolhydrater30 g
Protein5 g
Kommentarer
Jag har lite 40% grädde , äpple , purjolök i också :) Den är omtyckt av många :)
Catharina
2020-05-29Ann-Sofi. Du får väl titta hur många detta recept är till. på inköpslistan står det att det är för 100 personer, så därför är det 10 kg potatis.
Ann-chatrine
2019-06-17I inköpslistan står det 10 kg potatis men i receptet står det 1,5 kg. Väldig skillnad!
Ann-sofi
2016-06-13