Potatissoppa (grundrecept)
En mustig och krämig potatissoppa gör du enkelt med detta klassiska recept där potatis, lök, vitlök, buljong, grädde, vinäger, timjan och citron sätter smak. Potatissoppa är dessutom både billigt, mättande och supergott!
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2020
Ingredienser
4 portioner
500 g fast potatis (gärna amandine)
1 gul lök
1 liten vitlöksklyfta
2 msk smör
1 msk finhackad färsk timjan
7 dl vatten
3 dl vispgrädde
1 grönsaksbuljongtärning
1 msk finrivet citronskal
1 - 2 msk vitvinsvinäger
salt
svartpeppar
Till servering
hackade rostade mandlar
färsk timjan
bröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2472 KJ / 591 kCal
Fett42 g
Salt2 g
Kolhydrater42 g
Protein9 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegod. Ska spara receptet.
Johnna
2024-11-30God, billig och lättlagad. Gick fint att slänga med morot och palsternacka. Men ta det lugnt med vinägern och citronen, lätt att det blir för surt!
Sara
2024-05-20God soppa! Tog balsamvinäger istället för vinäger och citron och lade till cayennepeppar.
Anneli
2024-04-23