Potatissoppa med vitkål och ärtor
Laga en enkel, värmande och smakrik soppa med få ingredienser. Denna goda soppa består av en bas på potatis, lök och vitkål som får sällskap av söta, gröna ärtor.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2023
Ingredienser
4 portioner
1 knippe färsk gul lök eller 1 liten purjolök (à ca 250 g)
300 g vitkål
500 g potatis
2 msk olja
2 dl vispgrädde
2 grönsaksbuljongtärningar
10 dl vatten
250 g frysta tinade gröna ärtor
salt
svartpeppar
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde mot mjölkproteinfrit ersättningsalternativ.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1861 KJ / 445 kCal
Fett28 g
Salt3 g
Kolhydrater37 g
Protein9 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott, nyttigt och billigt! Jag hade i hackade morötter också.
Simon
2024-04-23Både enkelt och gott! Använde Oatleys IMat istället för vispgrädde, minskade mängden vatten och kryddade upp med en skvätt citron, Vegeta och lite vitlökssalt. Toppade även med knaperstekt bacon för de familjemedlemmar som önskade. Jättegott!
Sara
2024-01-17Enkel god soppa
Ann-christine
2023-12-26