Potatisstomp med lax och dillsås

Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
1
Potatisstomp med lax och dillsås

Du snor snabbt ihop den här läckra rätten med fluffig potatisstomp gjord på mandelpotatis, härlig lax som smälter i munnen och en krämig dillsås med krispiga sockerärtor.

Potatisstomp med lax och dillsås

Ingredienser

4 portioner
600 g  laxfilé
800 g  mandelpotatis
1 1/2 dl  mjölk
1 msk  smör eller margarin
salt och peppar
1 1/2 tsk  majsstärkelse (Maizena)
2 1/2 dl  matlagningsgrädde
1   kruka dill
1   citron
150 g  sockerärtor

För alla

Rätten är fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och matgrädde samt laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt mjölken mot havre-, soja- eller risersättning. Använd mjölkfritt matfett och havre- eller sojagräddersättning.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat

Kommentar

Den färska dillen fastnade i vispen, nästa gång (för det blir det) kommer jag att använda torkad dill.

Svante

2010-02-08

Näringsvärde per portion

Energi2506 KJ / 599 kCal

Testa liknande recept

Stekt lax med dill- och senapssås
Betyg 2.9 av 5.
520 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Dill- och citronbakad lax med mos
Betyg 3.5 av 5.
95 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt lax med potatissallad och romröra
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Mandelpotatis och jordärtskockssoppa med skaldjurssallad
Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sushirullar
Betyg 3.1 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ugnsbakad lax med dill- & citronsmör
Betyg 3.5 av 5.
26 personer har röstat
Under 45 min att tillaga