Potatisstomp med lax och dillsås
![Potatisstomp med lax och dillsås](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_17484/cf_259/potatisstomp_med_lax_och_dillsas.jpg)
Du snor snabbt ihop den här läckra rätten med fluffig potatisstomp gjord på mandelpotatis, härlig lax som smälter i munnen och en krämig dillsås med krispiga sockerärtor.
![Potatisstomp med lax och dillsås](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_17484/cf_259/potatisstomp_med_lax_och_dillsas.jpg)
Ingredienser
4 portioner
600 g laxfilé
800 g mandelpotatis
1 1/2 dl mjölk
1 msk smör eller margarin
salt och peppar
1 1/2 tsk majsstärkelse (Maizena)
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 kruka dill
1 citron
150 g sockerärtor
För alla
Rätten är fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och matgrädde samt laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt mjölken mot havre-, soja- eller risersättning. Använd mjölkfritt matfett och havre- eller sojagräddersättning.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2506 KJ / 599 kCal
Kommentar
Den färska dillen fastnade i vispen, nästa gång (för det blir det) kommer jag att använda torkad dill.
Svante
2010-02-08