Potatistorn med höstkänsla

Betyg 3.6 av 5.
14 personer har röstat
1
Potatistorn med höstkänsla

De här vackra tornen görs av potatis, rödbeta och chèvre, och tjänar lika väl till förrätt, som ett tillbehör till kött eller kyckling. Den smaskiga såsen med grädde och dijonsenap ger potatistornen extra sting. Välj gärna jämnstora rotfrukter så blir det lättare att göra snygga torn.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2012

Potatistorn med höstkänsla

Ingredienser

4 portioner
350 g  potatis (gärna amandine)
250 g  sötpotatis
350 g  färska rödbetor
100 g  getost av chèvretyp
2 dl  vispgrädde
2 tsk  dijonsenap
1 msk  repad färsk timjan
ev timjankvistar till garnering
olivolja
salt och svartpeppar

För alla

Innehåller mjölkprotein. Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd ost lagrad mer än 3 månader eller ersätt getosten med t ex laktosfri salladsost. Använd laktosfri grädde.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
14 personer har röstat

Kommentar

Fint och Jättegott!!

Annelie

2020-09-23

Testa liknande recept

Calzone med getost och sötpotatis
Betyg 3.1 av 5.
87 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Rostad sötpotatis med getost och mynta
Betyg 4.8 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Smördegspizza med getost och rårivna betor
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lins- och rödbetssallad med chévre
Betyg 4.4 av 5.
70 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Rödbets- och chèvreknyten
Betyg 3.7 av 5.
33 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pizza med sötpotatis och getost
Betyg 4.7 av 5.
64 personer har röstat
Under 30 min att tillaga