Pressgurka

Betyg 4.4 av 5.
591 personer har röstat
99
Pressgurka

Delikat och utsökt pressgurka. Charmant klassiker, skivad gurka i effektfull ättikslag. Idealisk till mustiga grillade köttbitar. Makalöst gott också till köttbullar med kokt potatis.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2001

Pressgurka

Ingredienser

4 portioner
1   färsk gurka
3 krm  salt
2 msk  ättiksprit (12%)
1 dl  vatten
2 msk  socker
1/2 krm  vitpeppar
2 msk  hackad persilja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
591 personer har röstat

Kommentarer

Mycket god

Peter

2024-09-21

Makalöst Gott. Har det hemmifrån mitt föräldrahem

Lars göran

2024-09-05

blev exakt som min mors,,,,,,

Wiveca

2024-08-25

Näringsvärde per portion

Energi158 KJ / 38 kCal
Fett0 g
Salt1.04 g
Kolhydrater10 g
Protein0.2 g

Testa liknande recept

Gurksallad med rostade solrosfrön
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Inlagd gurka
Betyg 3.4 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Picklad gurka
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ättiksinlagda grönsaker
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gröna inläggningar
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bakat ägg med snabb pressgurka
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga