Primörer i senapsdressing med lax
Ljuva primörer som sommarpotatis, färsklök, morötter och salladsärter smaksätts med himmelsk dressing av dijonsenap, citron, honung, olja och mynta. Tillsammans med stekt laxfilé blir det en fenomenal middagsrätt som passar perfekt i sensommarsolen!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2014
Ingredienser
4 portioner
Primörer
1 kg sommarpotatis
1 kruka mynta
1 knippe färsklök
2 morötter
150 g salladsärtor
Senapsdressing
1 citron
2 tsk dijonsenap
1 msk flytande honung
2 msk olivolja
salt och peppar
ca 600 g laxfilé
1 msk smör
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2644 KJ / 631 kCal
Fett27.9 g
Kolhydrater56.8 g
Protein34 g
Kommentarer