Primörsallad med rucolakräm och kyckling

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
0
Primörsallad med rucolakräm och kyckling

Primörsallad med rucolakräm och kyckling är en fräsch och inspirerande salladsrätt i somriga toner. Grönsaker som sockerärter, kålrabbi och salladslök är underbart krispiga och passar perfekt ihop med den läckra rucolakrämen. Quinoa och kyckling bidrar dessutom till att rätten mättar samtliga magar runt middagsbordet! Smaklig måltid!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2013

Primörsallad med rucolakräm och kyckling

Ingredienser

4 portioner
4   port quinoa eller annat gryn
4   kycklingfiléer
salt och svartpeppar
1 msk  smör eller margarin

Rucolakräm

65 g  rucola
1 dl  crème fraiche
1 1/2 dl  riven ost
2 msk  mjölk
peppar

Primörsallad

150 g  sockerärtor
ca 150 g  kålrabbi
1/2   påse salladslök
2 msk  olivolja

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd matfett, crème fraiche och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut crème fraichen mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre). Byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ. Uteslut osten.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2359 KJ / 564 kCal
Fett27.2 g
Kolhydrater32.8 g
Protein41.5 g

Testa liknande recept

Smörrebröd med picklad kålrabbi och chèvrekräm
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fläskkotletter med jordnötssås och kålrabbi
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsrostad kålrabbi med persilja och krutonger
Betyg 4.9 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kålrabbi med brynt yuzusmör och sesamfrö
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Råhyvlad kålrabbi med äpple och kavringsmul
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Råhyvlad kålrabbi med lime, tranbär och dill
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga